ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку "замінували" Статую Свободи

Вхід у комплекс закрили до ранку суботи

У Нью-Йорку "замінували" Статую Свободи

Через небезпеку мінування Статуї Свободи в Нью-Йорку поліція закрила доступ для відвідувачів до культової скульптурі, яка вважається одним з найбільш впізнаваних символів США.

Очікується, що вхід в комплекс буде закритий до ранку суботи, інформує Укрінформ.

За інформацією поліції, служба 911 отримала повідомлення про замінування Статуї Свободи близько 11 години ранку. Після цього були вжиті негайні заходи щодо евакуації відвідувачів і пошуку підозрілих предметів. Вже після третьої дня поліція повідомила, що був виявлений невідомий пакет, який досліджували сапери.

"Після розслідування було встановлено, що вибухового пристрою в ньому не було", - зауважила з цього приводу прес-секретар Національної паркової служби США Мінді Рембо.

Водночас, як повідомили правоохоронці, розслідування триває. Зараз острів Свободи, де розташована сама статуя, закритий для відвідувачів.

Нагадаємо: Статуя Свободи була встановлена 1886 року. Вона вважається подарунком Франції Сполученим Штатам на честь 100-ї річниці франко-американської дружби, а також сторіччя незалежності Америки. Всього протягом року пам'ятник відвідує близько 3,5 млн туристів. Причому, з міркувань безпеки, відвідувачі повинні пройти контроль, схожий на процедуру перевірки в аеропортах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram