ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Родичі Нємцова запропонували допитати Кадирова

Кадирова і чеченських чиновників підозрюють у володінні інформацією про обставини вбивства Нємцова

Родичі Нємцова запропонували допитати Кадирова
Кадыров
Фото: Предоставлено автором

Адвокати родичів російського опозиціонера Бориса Нємцова просять слідство допитати як свідка у справі про вбивство главу Чечні Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє ТАСС.

Також юристи сім'ї Нємцова хочуть викликати на допит кількох високопоставлених чиновників з Чечні, зокрема, депутата Держдуми Адама Делімханова і офіцера батальйону внутрішніх військ "Північ" МВС Чечні Руслана Геремєєва.

"Ми офіційно заявили слідчому таке клопотання, оскільки у нас є відомості, що ці люди можуть мати інформацію про обставини вбивства Нємцова", - пояснила адвокат Ольга Михайлова.

За підозрою у вбивстві Нємцова заарештовано п'ятьох осіб: Заура Дадаєва, Анзора Губашева, Шагіта Губашева, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Спочатку їм висунули звинувачення у вбивстві з корисливих мотивів або за наймом, проте потім слідчі перекваліфікували звинувачення на вбивство з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті. Пізніше свідок на допиті підтвердив алібі Бахаєва.

Бориса Нємцова застрелили у ніч на 28 лютого на Великому Москворецькому мосту у центрі Москви. Українська фотомодель Анна Дурицька, яка перебувала поряд із Нємцовим у момент вбивства, не постраждала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram