ГоловнаПолітика

Путін намагається спровокувати кривавий бунт у Росії, - Ілля Яшин

Яшин вважає, що опозиція повинна не допустити кровопролиття в РФ.

Путін намагається спровокувати кривавий бунт у Росії, - Ілля Яшин
Архив
Фото: m-introduction.livejournal.com

Президент РФ Володимир Путін робить усе, щоб спровокувати в Росії кривавий бунт. Про це заявив російський опозиціонер Ілля Яшин під час зібрання з представниками українських громадських і політичних організацій в Києві, повідомляє кореспондент LB.ua.

Відповідаючи на запитання, що може змусити російського президента піти з посади, Яшин зазначив: "Сам Путін нікуди не піде. Він сподівається залишатися главою Російської держави до кінця свого життя. Путін може піти тільки під тиском. Для цього треба, щоб у Росії був масовий демократичний рух із демократичними реформами".

"Але я прекрасно розумію, що такий сценарій може закінчитися драмою для нашої країни, тому що Путін - людина вельми радикального політичного стилю, Путін може дійсно просто стріляти по людях. Якщо збереться демонстрація і він побачить загрозу власній владі - так, він не замислюючись дасть наказ стріляти", - вважає російський опозиціонер.

За словами Яшина, він не хоче "кривавого бунту в Росії".

"Але Путін робить усе, щоб його спровокувати. Путін - авантюрист, який зіштовхує різні частини суспільства чоло в чоло. Це його стиль... Я дуже сподіваюся, що нам удасться домогтися відходу Путіна без громадянської конфронтації, яка закінчилася б великою кров'ю. Я бачу відповідальність опозиції, щоб не допустити кривавого сценарію", - додав він.

Яшин також визнає, що Путін - достатньо популярний політик у РФ, але водночас "за 15 років у владі психологічна втома від нього спостерігається".

"На тлі економічних проблем у нашій країні підтримувати свій рейтинг буде все складніше. Ну неможливо нескінченно все перекидати на Обаму, Держдеп чи "київську хунту". І тієї миті, коли політичне невдоволення зміксується з економічним невдоволенням (громадян Росії - ред. ), у Путіна виникне дуже серозна проблема, а в опозиції з'явиться дуже хороший шанс", - підсумував Яшин.

Як відомо, Ілля Яшин прибув до Києва 8 квітня в рамках підготовки доповіді про Україну "Путін. Війна" Бориса Нємцова. Він провів зустрічі з депутатами Борисом Тарасюком, Остапом Семераком і Дмитром Тимчуком, першим віце-спікером парламенту України Андрієм Парубієм.

Прихильники Нємцова планують роздавати доповідь росіянам на вулицях. За словами Яшина, доповідь оформлять як журнал. Сьогодні вони формують команду волонтерів і перевіряють інформацію, яка увійде в доповідь. Власне, для цього він приїхав до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram