ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кадиров дозволив стріляти в учасників неузгоджених спецоперацій у Чечні

Кадиров заборонив чеченським силовикам проводити "заходи проти терористів" в Інгушетії

Кадиров дозволив стріляти в учасників неузгоджених спецоперацій у Чечні
Кадыров
Фото: instagram.com/kadyrov_95

Глава Чечні Рамзан Кадиров наказав відкривати вогонь на ураження, якщо силовики з інших регіонів намагатимуться провести спецоперації на території республіки без узгодження з місцевою владою.

Про це він заявив на засіданні з представниками силових відомств Чечні у середу, 22 квітня, передає "Грозный.ТВ".

"Я офіційно заявляю, якщо без вашого відома на вашій території з'являється, не має значення хто - москвич чи ставрополець - відкрити вогонь на ураження. З нами мають рахуватися", - сказав Кадиров на нараді з чеченськими силовиками.

Кадиров також зазначив, що чеченські силовики не мають "права виїжджати на територію Інгушетії і проводити проти терористів та екстремістів заходи".

Раніше глава Чечні назвав незаконними дії ставропольских поліцейських, які під час операції у Грозному вбили Джамбулата Дадаєва, який перебував у федеральному розшуку.

За словами Кадирова, він обговорив ситуацію з начальником ГУ МВС Росії у Північно-Кавказькому федеральному окрузі Сергієм Ченчиковим. Він "повідомив, що питання знаходиться на особистому контролі, проводиться ретельне розслідування, з'ясовуються всі обставини, винні зазнають покарання".

Джамбулата Дадаєва застрелили у Грозному 19 квітня. За даними правоохоронних органів, він обстріляв силовиків і спробував протаранити на машині їхній службовий автомобіль, після чого його вбили. Дадаєв перебував у федеральному розшуку. Проти нього було порушено справу про заподіяння тяжких травм потерпілому, ім'я якого не повідомляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram