ГоловнаСвіт

Обама на Кубі виявився популярнішим за Фіделя Кастро

97% кубинців виступили за нормалізацію відносин з Вашингтоном

Обама на Кубі виявився популярнішим за Фіделя Кастро
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама на Кубі виявився популярнішим, ніж лідер революції Фідель Кастро.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Bendixen&Amandi для Univision Noticias і Fusion у співпраці з The Washington Post.

За даними дослідження, 80% кубинців позитивно ставляться до американського лідера, тоді як до Фіделя добре ставляться лише 44% опитаних, а до кубинського президента Рауля Кастро - 47%.

Зазначається, що в США, згідно з опитуванням The Huffington Post, рейтинг Обами нижчий, ніж на Кубі. Його схвалюють лише 47% відсотків американців.

Незважаючи на позитивне сприйняття Обами у латиноамериканській державі, лише 53% респондентів розглядають США як друга Куби. Для порівняння, такий статус Венесуелі дали 93% опитаних. Разом з тим, 97% кубинців виступили за нормалізацію відносин з Вашингтоном.

Наголошується, що 55% респондентів хотіли б виїхати за кордон. З них у США готові вирушити 52%.

Під час дослідження, що проводилося з 17 по 27 березня, було опитано 1200 осіб. Соціологи не отримували на це дозволу від кубинської влади.

Наприкінці 2014 року Обама оголосив про нормалізацію відносин з Кубою. Відносини між США і Кубою погіршилися після того, як у 1959 році у результаті революції до влади на острові прийшли повстанці на чолі з Фіделем Кастро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram