ГоловнаСвіт

Президент Хорватії не поїде до Москви на 9 травня

Хорватію представлятиме посол країни в Росії.

Президент Хорватії не поїде до Москви на 9 травня
Колинда Грабар-Китарович
Фото: WIkipedia

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович не поїде в Москву на парад Перемоги 9 травня.

Про це повідомило хорватське інформаційне агентство ХІНА, зазначає ТАСС.

Повідомляють, що Хорватію на заході, ймовірно, буде представляти посол країни в Росії Ігор Показ. При цьому офіційної відмови чи підтвердження поїздки Грабар-Кітарович у Москву від Міністерства закордонних справ або апарату президента поки що не надходило.

Як заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров, запрошення на святкування Дня Перемоги в Москві відправлено головам 68 іноземних держав, а також керівникам ООН, ЮНЕСКО, Ради Європи та Євросоюзу. Підтвердили свою участь голова КНР Сі Цзіньпін, президенти Індії, ПАР, Монголії, В'єтнаму, керівники Куби, КНДР.

Відмовилися від участі в заходах канцлер Німеччини Ангела Меркель, британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, голова Європейської Ради Дональд Туск, прем'єр-міністр Японії, президенти Чорногорії, Ізраїлю, Болгарії, Польщі, Грузії, Молдови, Фінляндії, Литви, Латвії, Естонії, Австрії.

Нагадаємо, Верховна Рада України перейменувала День Перемоги у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За проект №2539 проголосував за основу та в цілому 261 депутат при 226 мінімально необхідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram