ГоловнаСвіт

В Інтернеті з'явився аудіозапис останньої хвилини польоту Airbus A-320

Німецькі лікарі спростували інформацію про лікування пілота Airbus від депресії

Аудіозапис, імовірно, останньої хвилини польоту Airbus A-320 авіакомпанії Germanwings, що розбився на півдні Франції 24 березня, з'явився на сайті LiveLeak.

Протягом перших десяти секунд на ній чутно крики і часті глухі удари.

Вранці 27 березня ЗМІ повідомили, що незадовго до падіння лайнера командир екіпажу намагався виламати двері в кабіну пілотів за допомогою сокири, яка завжди знаходиться на борту літаків авіакомпанії.

Під час обшуку в будинку другого пілота Андреаса Любіца, підозрюваного в умисному знищенні літака, слідчі виявили порвану довідку про відпустку за хворобою на дату рейсу 4U9525. За словами головного прокурора Дюссельдорфа Ральфа Херренбрюка (Ralf Herrenbrueck), в квартирі пілота не було знайдено ані прощальній записки, ані будь-яких доказів політичних чи релігійних мотивів його дій.

Раніше ЗМІ повідомили, що Любіц перебував на психіатричному лікуванні: близько шести років тому він звернувся до лікарів через сильну депресію. Заради лікування він мусив зробити перерву у навчанні на пілота, а в його особовій справі та ліцензії пілота стоїть пам'ятка про те, що йому необхідне постійне медобстеження.

Однак німецькі лікарі спростували цю інформацію. Про це повідомила РИА Новости офіційний представник клініки при університеті Дюссельдорфа Сюзанне Допхайде (Susanne Dopheide). За її словами, найближчим часом з цього приводу зроблять заяву для преси.

26 березня прокурор Марселя Бріс Робен надав звіт про попередні результати розслідування авіакатастрофи. Згідно з ним, Любіц закрився у кабіні пілота, коли командир літака на кілька хвилин залишив її, а потім навмисно скерував лайнер донизу. ЗМІ повідомляють, що незадовго до катастрофи капітан екіпажу намагався виламати двері в кабіну пілотів за допомогою сокири.

Літак Airbus A-320, що летів з Барселони у Дюссельдорф, розбився у французьких Альпах 24 березня. На борту перебували 150 осіб, шість із яких - члени екіпажу. Всі вони загинули. Серед пасажирів літака були громадяни Німеччини, Іспанії, США, Австралії, Аргентини, Ірану, Венесуели, Колумбії, Мексики, Японії, Казахстану, Ізраїлю, Данії, Нідерландів та Бельгії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram