ГоловнаСвіт

Germanwings повідомила про громадян 18 країн на борту Airbus, що розбився

Лайнер, що впав, проходив останню передполітну перевірку 23 березня

Germanwings повідомила про громадян 18 країн на борту Airbus, що розбився
Место крушения Airbus A320
Фото: EPA/UPG

На борту літака Airbus А-320, який впав на півдні Франції могли перебувати громадяни щонайменше 18 країн.

Про це повідомив виконавчий директор авіакомпанії Germanwings Томас Вінкельман (Thomas Winkelmann), інформує телеканал CNN.

За його словами, 72 людини мали німецьке громадянство, 35 - іспанське (за інформацією Мадрида, іспанців було 50, уточнює Рейтер). Крім того, в літаку були по двоє громадян Австралії, Аргентини, Ірану, США і Венесуели. За словами Вінкельмана, на борту були також бельгієць, колумбієць, датчанин, ізраїльтянин, мексиканець, японець, голландець і британець.

Зовнішньополітичні відомства Великобританії, США і Колумбії повідомляли про трьох британців, трьох американців і двох колумбійців. В Аргентині заявили, що на борту перебували громадяни цієї країни. МЗС Чилі повідомило про одного загиблого чилійця.

Згідно зі списком, опублікованим у Twitter AirLive.net, серед пасажирів також троє громадян Казахстану і турок.

25 березня стало відомо, що експертам вдалося витягти дані з "чорної скриньки" Airbus А-320. Імовірно, літак міг падати з увімкненим автопілотом.

У Germanwings розповіли, що літаком керував досвідчений пілот, а сам лайнер проходив планову комплексну перевірку влітку 2013 року і останню передполітну - 23 березня. Крім того, відомо, що екіпаж перед катастрофою не послав сигналів про допомогу. У Lufthansa заявили, що основна версія події - нещасний випадок, а МВС Франції не виключили версію теракту, проте уточнили, що ця версія - не основна. При цьому, згідно з версією прокуратури Марселя, другий пілот А-320 міг навмисно розбити літак.

Airbus А-320, що прямував за маршрутом Барселона-Дюссельдорф, впав на півдні Франції 24 березня. Всі, хто перебував на борту, - 144 пасажири і 6 членів екіпажу - загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram