ГоловнаСвіт

ОАЕ: військова операція в Ємені пов'язана з ракетною загрозою

Саудівське держінформагентство заявило, що унаслідко перших ударів повністю знищено ППО Ємену

ОАЕ: військова операція в Ємені пов'язана з ракетною загрозою
Фото: www.1news.az

Міністр закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) без портфеля Мухаммад Анвар Гаргаш заявив, що участь ОАЕ у військовій операції проти шиїтських повстанців-хоуситів у Ємені пов'язане з ракетною загрозою, яка йде звідти.

"Це складне рішення викликано необхідністю протистояти агресії хоуситів і стратегічній загрозі Перської затоки, яку представляють ракетні комплекси. Вони стали неприйнятною загрозою, що зростає", - написав Гаргаш у четвер на своїй сторінці у Twitter.

У ніч на четвер у Ємені почалася військова операція, в якій бере участь кілька арабських країн Перської затоки. Державне інформагентство Саудівської Аравії заявило, що унаслідок перших ударів повністю знищено протиповітряну оборону Ємену,зокрема  ракети ППО "Куб" і чотири військові літаки, і взято під контроль його повітряний простір.

В руках повстанців-хоуситів, які раніше захопили більшу частину Ємену і зараз ведуть наступ на останній оплот прихильників президента Абд Раббо Мансура Хаді місто Аден, де знаходиться велика кількість озброєння з єменських військових баз.

Напередодні операції країни-члени Ради співробітництва держав Перської затоки (РСАДПЗ) ухвалили заяву, в якій зазначалося, що Саудівська Аравія, Кувейт, Бахрейн, ОАЕ і Катар "мають намір відгукнутися на прохання президента Абд Раббо Мансура Хаді і захистити законну владу в Ємені від бойовиків-хоуситів".

Свою участь в операції також підтвердила Йорданія. Єгипет і Пакистан заявили, що вивчають можливість приєднатися до дій Саудівської Аравії і її союзників, тоді як Марокко висловило їм "повну підтримку". У свою чергу, представники Білого дому заявили, що США надають логістичну та розвідувальну підтримку військової операції в Ємені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram