ГоловнаСвіт

Нетаньяху заявив про бажання світової спільноти повалити його уряд

В опозиції вважають, що напередодні виборів Нетаньяху "відчуває тиск і стріляє на всі боки"

Нетаньяху заявив про бажання світової спільноти повалити його уряд
Биньямин Нетаньяху
Фото: Биньямин Нетаньяху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вважає, що у світі докладають зусилля для того, щоб він зазнав поразки на виборах 17 березня.

Про це заявив в ефірі армійського радіо "Галей ЦАХАЛ", інформує агентство Рейтер.

"Це дуже напружена боротьба. Ніщо не гарантовано, оскільки існує колосальний міжнародний тиск, спрямований на повалення уряду "Лікуд", - сказав ізраїльський прем'єр.

У свою чергу лідер лівоцентристської коаліції "Сіоністський союз" Іцхак Герцог пояснив, що з наближенням виборів Нетаньяху "відчуває тиск і стріляє на всі боки".

На "Галей ЦАХАЛ" припустили, що слова Нетаньяху стосуються спонсованих з-за кордону ініціативних груп, які виступають за зміну уряду в Ізраїлі. Згідно з законом, політичним партіям в Ізраїлі заборонено отримувати іноземне фінансування під час виборчої кампанії. Однак ізраїльські НКО, які дотримуються політичних поглядів, не підпадають під таке обмеження. За даними Рейтер, американські фахівці впродовж багатьох років консультували ізраїльських кандидатів.

Згідно з опитуваннями громадської думки, шанси "Лікуду" і "Сіоністського союзу" на перемогу на майбутніх виборах приблизно рівні. Однак політичні оглядачі вважають, що Нетаньяху має більше шансів сформувати владну коаліцію.

"Лікуд" - правоцентристська партія, створена у 1973 році. Нетаньяху очолював "Лікуд" з 1993 по 1999 рік і з 2005 року дотепер. Він перебував на посту прем'єр-міністра з 1996 по 1999 рік і з 2009 дотепер.

Нагадаємо, на початку грудня прем'єр Ізраїлю заявив про проведення дострокових парламентських виборів через розкол урядової коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram