ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії повністю заблокують Lurkmore

Інтернет-енциклопедію, незважаючи на неоднозначне наповнення, вважають одним з культурно-освітніх сайтів.

У Росії повністю заблокують Lurkmore
архив
Фото: sueddeutsche.com

Роскомнагляд попередив, що почав блокувати окремі сторінки популярної інтернет-енциклопедії "Луркмор".

Оскільки посилання, які зазнають блокування, працюють за шифрованим протоколом https, блокування окремих сторінок зумовить повне блокування сайту,

сказано в офіційній спільноті Роскомнагляду в соціальній мережі "ВКонтакте".

"Разом із закінченням вихідних минув термін на видалення забороненої інформації із сайту Lurkmore. Роскомнагляд береться до блокування окремих сторінок сайту, присвячених наркотикам і педофілії", - йдеться в повідомленні відомства.

Наприкінці грудня 2014 року Роскомнагляд блокував сайт за статтю про наркотики. У реєстрі відомства було зазначено, що ініціатива про блокування сайту йшла від ФСКН. Творець проекту Давид Хомак тоді написав у своєму "Твіттері", що йдеться про статті "Конопля/Способи споживання" і "Туссін+".

Наприкінці листопада 2014 року Центр МВС з протидії екстремізму (Центр "Е") зажадав від інтернет-енциклопедії надати відомості про авторів статей "Рецепти виготовлення коктейлю Молотова" та "Про Рамзана Кадирова". У квітні 2014 року Роскомнагляд уже блокував сайт за статтю про героїн.

Lurkmore називає себе енциклопедією сучасної культури, фольклору і субкультур. Ресурс - один з найпопулярніших у Рунеті, його вважають одним з культурно-освітніх сайтів, незважаючи на його неоднозначне, з погляду влади, наповнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram