ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російським ЗМІ наказали згадувати "Правий сектор" тільки в негативному ключі

Російським ЗМІ наказали згадувати "Правий сектор" тільки в негативному ключі
Фото: sled.net.ua

Федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) зобов'язала російські ЗМІ згадувати організації, визнані на території Росії екстремістськими, тільки в негативному ключі.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті відомства.

"Роскомнагляд здійснює систематичний моніторинг засобів масової інформації на предмет згадки організацій, які внесені Міністерством юстиції РФ в "Перелік некомерційних організацій, щодо яких судом ухвалено рішення, набрало законної сили, про ліквідацію або заборону діяльності з підстав, передбачених ФЗ "Про протидію екстремістській діяльності", - сказано в документі.

При цьому у відомстві зазначають, що рішенням Верховного суду РФ від 17 листопада 2014 року на території Росії заборонено діяльність українських націоналістичних організацій: "Правий сектор"; "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" (УНА - УНСО); "Українська повстанська армія" (УПА); "Тризуб ім. Степана Бандери"; "Братство".

До заборонених у Росії належать також кілька провладних організацій правого спектра, які співпрацюють з бойовиками ДНР і ЛНР - РНЕ, націонал-більшовицька партія та інші, а також свідки Єгови.

"Згадка внесених у перелік організацій допустима в матеріалах ЗМІ в негативному ключі, з використанням характеристик "радикальні", "екстремістські", "націоналістичні". При цьому текст повідомлення має містити пряме посилання на ліквідацію або заборону діяльності таких організацій", - підкреслюється в повідомленні.

Також Роскомнагляд нагадав, що за невиконання зазначених норм передбачено винесення попередження редакції та засновнику засобу масової інформації.

Крім того, це порушення є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено адміністративний штраф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram