ГоловнаСвіт

У Петербурзі 23 лютого роздавали антивоєнні листівки

Петербуржців агітують брати участь в опозиційному марші 1 березня.

У Петербурзі 23 лютого роздавали антивоєнні листівки
архив
Фото: www.facebook.com/svideteli.pokrashenia

У Санкт-Петербурзі 23 лютого активісти коаліції "Демократичний Петербург" роздавали антивоєнні листівки.

Як повідомляється на сайті російського демократичного руху "Солідарність. Санкт-Петербург", акція триває в місті вже другий день.

Так, 22 лютого на Невському проспекті, в рамках підготовки Маршу "Ні війні! Ні кризі!" 1 березня, активісти коаліції "Демократичний Петербург" роздавали листівки зі зверненням до петербуржців, запрошуючи їх прийти на Марш і висловити "свій протест проти війни, сказати "ні" політиці, що веде до ще більших жертв і конфронтації з усім світом, і, врешті-решт, повного занепаду російської держави і деградації суспільства, що позбавляють Росію майбутнього".

Роздано понад тисячу листівок. Не обійшлося без інцидентів. Так, поліція затримала співголову Петербурзького відділення руху "Солідарність" Всеволода Нелу. Однак після 30-хвилинної бесіди його відпустили без складання протоколу. Крім того, дрібні провокації здійснювала група невстановлених осіб проти активіста партії "Яблуко" Андрія Циркунова, однак і цього разу обійшлося без серйозних наслідків.

23 лютого активісти роздавали листівки біля станції метро "Горьковская".

Крім того, поруч із місцем роздачі листівок минув одиночний пікет з плакатом "Ні російській агресії в Україні!" в кольорах українського прапора.

Російська опозиція анонсувала 100-тисячний марш протесту на 1 березня ще наприкінці січня.

Нагадаємо, 23 лютого в Росії відзначають День захисника Вітчизни. Цей день для росіян є вихідним. Наприкінці серпня президент Петро Порошенко скасував святкування 23 лютого в Україні. Минулої п'ятниці, 20 лютого, Порошенко вніс до парламенту законопроект про оголошення вихідним Дня захисника України 14 жовтня.

Також нагадаємо, що 21 лютого в Москві провели так званий "Антимайдан". В антиукраїнській ході брали участь, за різними даними, від 35 до 50 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram