ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кремль розкритикував ідею Михалкова про авторський збір

У російському Інтернеті хотіли створити "глобальну ліцензію" на практично всі види контенту

Кремль розкритикував ідею Михалкова про авторський збір
Михалков
Фото: EPA/UPG

У Кремлі розкритикували ініціативу Російського союзу правовласників (РСП), головою якого є режисер Микита Михалков, про введення в Інтернеті авторських зборів.

Про це пише газета

"Ведомости".

За даними видання, головне контрольне управління адміністрації президента підготувало негативний відгук на ініціативу Союзу. У ньому наголошено, що концепція отримала негативний відгук більшості відомств і міністерств.

Проти концепції виступили в мінекономрозвитку і в мінкомзв'язку. Зокрема, голова останнього відомства Олексій Волін, назвав ідею "безглуздою". У мінекономрозвитку розповіли, що в Росії вже діє механізм, який захищає права на фільми і серіали - це ухвалений влітку 2014-го антипіратський закон. Якщо таких механізмів буде декілька, то це може негативно вплинути на правозастосовчу практику.

Відгук скерували першому віце-прем'єрові Ігорю Шувалову, зазначає видання. Улітку 2014 року

президент РФ Володимир Путін доручив йому вивчити запропоновану концепцію.

РСП запропонував ввести в російському Інтернеті "глобальну ліцензію" на практично всі види контенту. Під ліцензію повинні потрапити фільми, книги, музика й інший контент. Оператори, за задумом РСП, повинні отримати "глобальну ліцензію", тобто вони будуть платити певний фіксований збір на користь правовласників, а користувачі отримають необмежений доступ до того контенту, на який правовласник надав ліцензію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram