ГоловнаСвіт

Українець увійшов до сотні кандидатів для польоту на Марс

Кандидатам у місію на Марс належить пройти кілька відбірних раундів

Українець увійшов до сотні кандидатів для польоту на Марс
Марс
Фото: EPA/UPG

Голландська некомерційна організація Mars One ("Марс Один"), яка збирається до 2023 року заснувати колонію на Марсі, оголосила про початок третього раунду відбору добровольців для свого проекту.

Про це повідомляє сайт Mars One.

Відбір до третього раунду проводили серед 660 кандидатів, які пройшли приватне інтернет-інтерв'ю з Норбертом Крафтом, доктором медичних наук, головним лікарем проекту. Під час інтерв'ю кандидати мали можливість продемонструвати своє розуміння ризиків, командного духу і свою мотивацію для участі в експедиції на Марс. "Нас дуже вразило те, скільки сильних кандидатів узяли участь в опитувальному раунді, що дуже ускладнило вибір", - зазначив Крафт.

З первинного списку у 202 586 заявників відібрали 100 претендентів, які візьмуть участь у третьому раунді відбору. У сотню кандидатів, що вийшли в третій раунд, увійшли 50 чоловіків і 50 жінок, які успішно пройшли другий тур. Це 39 осіб з Америки, 31 з Європи, 16 з Азії, сім з Африки і сім з Океанії. Повний список кандидатів представлено на сайті організації.

Серед кандидатів - українець на ім'я Сергій (прізвище не вказується).

"Я - космічний інженер в Інституті космічних досліджень України. Мені подобається вивчати космос і створювати космічні технології. У мене є дві причини, щоб полетіти на Марс. По-перше, моя мрія - полетіти в космос. Я завжди мріяв досліджувати інші світи, особливо Марс. Моя мрія веде мене по життю. Коли я був студентом, я вивчав космічні системи і створив модель мікросупутника. По-друге, людство вже давно готове досліджувати далекий космос, а Марс - найближчий і найцікавіший об'єкт для цього", - йдеться в анкеті Сергія на сайті

Кандидати, які не пройшли відбір у третій раунд, зможуть повторно подати заявку 2015 року. Передбачають, що вони зможуть замінити тих, хто не зможе продемонструвати командний дух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram