ГоловнаСвіт

У Латвії, можливо, формується власна "ЛНР"

Поліція почала перевірки за фактами агітації за "Латгальську народну республіку"

У Латвії, можливо, формується власна "ЛНР"
Фото: Delfi.lv

Поліція безпеки Латвії проводить перевірку за фактом популяризації в соціальних мережах ідеї "Латгальської народної республіки". Про це повідомляє видання Delfi.

Зокрема, в соцмережі Facebook опубліковано зображення прапора з написом "Латгальська народна республіка", а також зображення карти Латвії з відокремленою Латгалією.

У Поліції безпеки наголошують, що поширення в публічному просторі ідей, спрямованих на оскарження принципу територіальної цілісності країни, відповідає геополітичним інтересам Росії. З урахуванням збільшення числа випадків, коли зображення прапора Латвії використовується в провокаційному і не відповідному інтересам Латвії вигляді, Поліція безпеки закликає суспільство повідомляти про такі випадки.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в латвійській місцевості Латгалія неподалік російсько-латвійського кордону з'явилися активісти, які агітують за приєднання регіону до Росії. З таких закликів почався і сепаратистський рух у Донецькій і Луганській областях України, що призвело до тривалого військового конфлікту на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram