ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

15 тис. жителів Інгушетії протестують проти карикатур на пророка Мухаммеда

Мітингувальники в Інгушетії звинуватили західні країни в прояві державного екстремізму

15 тис. жителів Інгушетії протестують проти карикатур на пророка Мухаммеда
Пророк Мухаммед на обложке Charlie Hebdo
Фото: EPA/UPG

В Інгушетії близько 15 тис. людей взяли участь у мітингу під назвою "Іслам проти тероризму та екстремізму", організованому проти карикатур на пророка Мухаммеда.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на МВС республіки.

"Сьогодні мешканці Інгушетії зібралися на площі перед "Вежею Згоди", щоб заявити, що іслам - релігія миру і добра, і висловити обурення діями тих, хто продовжує ігнорувати релігійні почуття мусульман, публікувати карикатури на пророка", - сказав агентству представник республіканського муфтіяту, один з організаторів мітингу Харон Торшхоєв.

За його словами, на мітингу було зачитано звернення глави Інгушетії Юнус-Бека Євкурова, в якому він заявив, що публікація блюзнірських карикатур на найсвятішого для мусульман пророка Мухаммеда є "нічим іншим, як проявом державного екстремізму з боку деяких західних країн".

"Безперечно, будь-яка розсудлива людина виступає проти всякого насильства і терактів. Не може бути цьому виправдання, - йдеться у зверненні. - Пророк сам був миротворцем і доводив це на особистому прикладі".

7 січня ісламісти влаштували бійню в центрі Парижа в будівлі редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo ("Шарлі Ебдо"), що публікував у тому числі карикатури на пророка Мухаммеда. В результаті теракту загинули 12 людей, вісім з них - журналісти. Ще 11 людей отримали поранення. Терористів, які здійснили напад, братів Куаші, було вбито 9 січня.

Минулої середи у Франції вийшов новий номер Charlie Hebdо. На обкладинку свіжого випуску знову було вміщено карикатуру на пророка Мухаммеда, цього разу в супроводі напису "Tout est pardonne" ("Все прощено"). Крім цього, в руках він тримає табличку "Je suis Charlie" ("Я - Шарлі"), що стала за минулий тиждень символом солідарності з жертвами терористичних атак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram