ГоловнаСвіт

ВООЗ прогнозує перемогу над спалахом Еболи в Африці щонайшвидше через рік

Вчені вважають, що нинішня епідемія Еболи не буде останньою

ВООЗ прогнозує перемогу над спалахом Еболи в Африці щонайшвидше через рік
Жертвы лихорадки Эбола в Либерии
Фото: EPA/UPG

Боротьба з нинішнім спалахом вірусу лихоманки Еболи у Західній Африці триватиме щонайменше рік.

Про це заявив глава групи з боротьби з лихоманкою Ебола Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), бельгійський мікробіолог Петер Піот в інтерв'ю ВВС.

За словами Піота, який входив до складу групи вчених, що відкрила вірус Ебола в 1976 році, його тішать нові методи лікування смертельно небезпечного вірусу, які розробляються зараз. Він вважає, що знадобиться щонайменше три місяці на завершення їхнього випробування.

Крім того, Піот попереджає, що нинішня епідемія не буде останньою, а на розробку вакцини, яка зможе остаточно перемогти смертельне захворювання, знадобиться час.

За даними ВООЗ, спалах Еболи забрав життя понад 7,5 тис. осіб. Кількість заражених цим захворюванням вже перевищила 20 тис. осіб. Найбільша кількість інфікованих припадає на Гвінею, Ліберію і Сьєрра-Леоне.

Геморагічна лихоманка Ебола - смертельна хвороба, яка може поширюватися через прямий незахищений контакт з кров'ю або виділеннями інфікованої людини, а також через контакти з предметами, забрудненими від зараженої людини. Початкові симптоми нагадують грип. Вірус викликає геморагічну лихоманку, головний біль і слабкість, розвивається в діарею, нудоту, проблеми з нирками і печінкою. У деяких пацієнтів спостерігається внутрішнє і зовнішнє (з очей і ясен) кровотеча. Специфічного лікування лихоманки немає. Наприкінці листопада повідомлялося, що американські вчені провели успішні випробування вакцини проти Еболи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram