ГоловнаСвіт

Кількість загиблих під час захоплення школи в Пакистані сягнула 95 (оновлено)

Біля будівлі навчального закладу триває стрілянина

Кількість загиблих під час захоплення школи в Пакистані сягнула 95 (оновлено)
Жертвы нападения талибов на школу в Пакистане
Фото: EPA/UPG

Під час захоплення школи бойовиками "Талібану" в пакистанському місті Пешавар загинули 95 осіб.

Про це повідомляє агентство AFP.

За даними агентства, серед убитих - учні, вчителі й охоронці. Лікарі повідомляють про більш ніж 100 поранених. У поліції повідомляють, що біля будівлі училища триває стрілянина - поліція стріляє по бойовиках.

Разом з тим, за словами Парвеза Хаттака (Pervaiz Khattak), головного міністра провінції Хайбер-Пахтунхва, де розташований Пешавар, унаслідок атаки вбито 84 людини, передає Рейтер.

"У КВГ (Комбінований військовий госпіталь) перебуває близько 60 осіб, ще 24 загиблих - у лікарні Леді Редінг", - сказав він.

Оновлено: За даними головного міністра Хайбер-Пахтунхви, які він отримав від військових, бойовики і далі утримують у заручниках кількох дітей, повідомляє Рейтер. Точного числа заручників не подають.

Уранці 16 грудня група озброєних людей (щонайменше п'ять осіб) увірвалася в будівлю військового училища в пакистанському місті Пешавар і захопила в заручники близько 5000 осіб - курсантів і викладачів. Представник організації "Техрік-е Талібан Пакистан" ("Талібан" у Пакистані) Мухаммад Хорасані заявив, що серед бойовиків є терористи-смертники і що захоплювачам наказано атакувати тільки старшокласників і не чіпати молодших дітей.

Хайбер-Пахтунхва безпосередньо межує з Афганістаном і Зоною племен. Населяють її в основному пуштуни, крім того, на території провінції знаходяться табори афганських біженців, кількість яких перевищує 1,5 млн осіб. Хайбер-Пахтунхва - одна з найбідніших провінцій Пакистану. На території регіону активно діє "Талібан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram