ГоловнаСвіт

Росія порадила Сербії добре подумати перед введенням санкцій

У Москві стверджують, що методи, які використовує ЄС для тиску на РФ, неприйнятні

Росія порадила Сербії добре подумати перед введенням санкцій
Александр Лукашевич
Фото: newsbalt.ru

Офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич порадив уряду Сербії зважити всі обставини під час розгляду питання про введення санкцій проти Росії.

Про це повідомляє РИА Новости.

Так у міністерстві відреагували на вимогу Євросоюзу до Сербії ввести санкції проти Москви.

"Дуже сподіваємося, що наші сербські колеги зважать всі обставини, пов'язані з рестриктивним тиском на Росію, враховуючи наш добрий, дружній і стратегічний характер відносин", - зазначив Лукашевич. За його словами, методи, які використовують "європейські колеги" для приєднання інших держав до кампанії санкційного тиску на Росію, неприйнятні. "Я думаю, це метод, далекий від цивілізованого, особливо для країн, які прагнуть вступити у Європейський союз", - сказав він.

Раніше 20 листопада з'явилася інформація про те, що Євросоюз зажадав від Сербії ввести санкції проти Росії. Єврокомісар з питань політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан заявив, що сербський уряд має піти на такий крок заради вступу в ЄС.

У жовтні ЄС закликав Сербію утриматися від експорту продуктів до РФ. Так у Брюсселі відреагували на вжиття Москвою заходів у відповідь на західні санкції.

Сербія є кандидатом на вступ до ЄС з березня 2012 року. Сербська влада розраховує виконати всі умови для вступу до 2018 року. Приєднатися до ЄС уряд розраховує у 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram