ГоловнаСвіт

Могеріні закликала ЄС далі тиснути на Москву

Могеріні вважає, що ЄС має спробувати знайти ефективний канал спілкування з Росією

Могеріні закликала ЄС далі тиснути на Москву
Могерини
Фото: EPA/UPG

Глава МЗС ЄС Федеріка Могеріні закликала Євросоюз далі тиснути на Москву, а також знайти ефективний канал спілкування з Росією.

Про це вона заявила у Варшаві на зустрічі зі своїм польським колегою Гжегожем Схетиною, повідомляє Gazeta.pl.

На думку Могеріні, це необхідно для знаходження спільного рішення, яке допоможе зберегти єдність України.

"Так звані "вибори" були дуже поганим знаком, ситуація на місці дуже погана, вчора загинули люди і очевидно, що ситуація не покращується. Нам потрібно обговорити те, яким буде наш наступний політичний крок, яким має бути формат діалогу, а також - нашу стратегію санкцій", - зазначила Могеріні під час візиту до Варшави.

Вона також підкреслила, що ЄС поважає суверенітет і територіальну цілісність України і вважає ці базові принципи визначальними у своїх наступних рішеннях.

Читайте: ЄС наразі не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії

Могеріні нагадала, що 17 листопада у Брюсселі на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС буде вирішуватися питання про зміну режиму санкції щодо Росії. Вона заявила про намір відвідати всі країни ЄС, щоб ознайомитися з позиціями глав держав з цього та інших нагальних питань порядку денного.

3 листопада Верховна представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз відмовляється визнавати підсумки "виборів" в самопроголошених ДНР і ЛНР. Вона назвала ці псевдовибори перешкодою для досягнення миру в Україні.

5 листопада ЄС офіційно визнав "вибори" в ДНР і ЛНР незаконними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram