ГоловнаСвіт

Кількість жертв виверження вулкана в Японії зросла до 46 осіб

У районі Онтаке поновилася рятувальна операція

Кількість жертв виверження вулкана в Японії зросла до 46 осіб
Спасатели на горе Онтакэ
Фото: EPA/UPG

Кількість жертв виверження вулкана Онтаке в Японії сягнула 46 осіб, повідомляє 1 жовтня агентство Рейтер з посиланням на японські ЗМІ.

Разом з тим, за даними Japan Today, кількість жертв виверження зросла до 48 осіб після того, як вранці в середу в районі Онтаке поновилася рятувальна операція і виявили тіла ще 12 людей. Офіційно підтверджено загибель тільки 25 осіб. У решти зафіксовано "зупинку роботи серця і легенів", - так у Японії повідомляють про загиблих, чию смерть наразі не встигли підтвердити лікарі.

Поліція префектури Нагано, де розташовано половину вулкана, заявила, що не може підтвердити інформацію про загиблих.

Протягом останньої доби і до ранку середи рятувальні роботи припинилися через загрозу повторного виверження, а також через скупчення в повітрі токсичних газів, що могло призвести до нових жертв.

Виверження вулкана Онтаке, яке назвали найпотужнішим у Японії за останні 90 років, почалося 27 вересня. Воно супроводжувалося потужними викидами токсичних газів і розжареного попелу. У момент виверження на схилах перебувало понад 320 осіб. Близько 60-ти з них вдалося спуститися майже відразу. Багатьом вдалося сховатися у двох альпіністських таборах. Ще 70 постраждалим знадобилася медична допомога.

Вулкан Онтаке розташовано за 200 кілометрів від Токіо. Востаннє тут було виверження у 2007 році. Тоді ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram