ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" опублікувала нове відео з полоненим журналістом

"Ісламська держава" опублікувала нове відео з полоненим журналістом
Джон Кэнтли
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" опублікували новий відеозапис зі зверненням полоненого британського журналіста Джона Кентлі (John Cantlie), який потрапив до них у полон.

Про це 30 вересня пише The Guardian. Це третє відеозвернення 43-річного Джона Кентлі відтоді, як він потрапив у полон. У відеозаписі під назвою "Позичте мені ваші вуха" і "Повідомлення від британського заручника Джона Кентлі" тривалістю п'ять з половиною хвилин журналіст критикує план президента США Барака Обами знищити "Ісламську державу" на території Сирії й ефективність армії Іраку.

Також Кентлі каже, що США та їхні союзники, які підтримують Вільну армію Сирії (ВАС), є корумпованими й неефективними. При цьому саму ВАС він називає "недисциплінованою, корумпованою і вкрай неефективною військовою силою". Він також вказує на те, що зброя, яку західні країни передають бійцям помірної сирійської опозиції, в підсумку опиняється в руках бойовиків "Ісламської держави".

Відео завершується словами журналіста: "Приєднуйтесь до мене в наступній передачі".

Джона Кентлі викрали в листопаді 2012 року разом з американським фотографом Джеймсом Фоулі, відео зі стратою якого бойовики ІД опублікували минулого місяця.

Раніше бойовики "Ісламської держави" опублікували три відеозаписи, на яких показано вбивства трьох заручників - одного підданого Великобританії та двох громадян США.

Зараз коаліція західних і арабських держав завдає авіаударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії. США, Франція, Данія, Бельгія, Великобританія, Йорданія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати, Катар і Саудівська Аравія входять у неї або заявили про свій намір приєднатися.

Нагадаємо, раніше у вівторок повідомляли, що Сирія закликала США атакувати позиції всіх терористів на своїй території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram