ГоловнаСвіт

Британські спецслужби вирахували ката американського журналіста в Сирії

Убивцею виявився колишній житель Лондона

Британські спецслужби вирахували ката американського журналіста в Сирії

Британські спецслужби встановили особу ймовірного вбивці американського журналіста Джеймса Фоулі. Про це повідомляє Sunday Times.

Влада поки що не озвучувала імені бойовика, відомого під прізвиськом "джихад Джон" офіційно, але журналістам стало відомо, що головним підозрюваним у справі є 23-річний Абдель-Махед Абдель Барі.

Молодий чоловік до 2013 року жив у західному Лондоні, однак залишив свою сім'ю, вступивши до лав радикальних ісламістів.

Раніше Скотланд-Ярд заявив, що вбивця Джеймса Фоулі, швидше за все, британець. Такого висновку співробітники відділу боротьби з тероризмом дійшли через яскраво виражений британський акцент чоловіка, зображеного на поширеному бойовиками "Ісламської держави" відеозаписі вбивства.

Нагадаємо, ролик, в якому невідомий у чорній масці обезглавлює фотокореспондента Джеймса Фоулі, було поширено бойовиками руху "Ісламська держава" в ніч на 20 серпня.

Фоулі, якого було захоплено невідомими озброєними людьми в Сирії в листопаді 2012 року, у передсмертному зверненні у своїй загибелі звинуватив владу США: "Я закликаю своїх друзів, родину і коханих повстати проти моїх реальних убивць, уряду США. Все те, що станеться зі мною, - результат їхніх самозакоханих і злочинних дій. Моє послання батькам: збережіть гідність і не приймайте ніякі компенсації за мою смерть від тих людей, які забили останній цвях в мою труну, почавши недавно військову кампанію в Іраку". У кінці заяви Фоулі шкодує, що є американцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram