ГоловнаСвіт

Голови МЗС РФ, ФРН, Франції та України розроблять "дорожню карту", - Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини наголосив на серйозності гуманітарного становища на сході України

Голови МЗС РФ, ФРН, Франції та України розроблять "дорожню карту", - Штайнмаєр
Штайнмайер
Фото: zn.ua

Голови МЗС Німеччини, Росії, України та Франції зберуться в неділю у Берліні, щоб розробити "дорожню карту" для досягнення припинення вогню на сході України, заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

"Перш за все, мова йде про дорожню карту і про рамки для ефективного прикордонного контролю. Тільки цим шляхом східна Україна може прийти до врегулювання, а Київ - продовжити національний діалог, щоб належним чином долучити до нього людей на сході", - йдеться в заяві міністра.

За словами Штайнмайєра, простого рецепта не існує. "Саме тому з моєї точки зору так важливо те, що в цей момент ми всі сядемо за один стіл переговорів", - сказав він.

Міністр також зазначив, що гуманітарне становище на сході України дуже серйозне, необхідно надавати людям допомогу, але при цьому не забувати про необхідність пошуку політичного шляху виходу з кризи.

"Зараз нам терміново потрібні нові політичні імпульси - інакше існує небезпека знову зробити кроки назад і знову потрапити в запеклу спіраль ескалації", - заявив Штайнмаєр. За його словами, зустріч міністрів у неділю дозволить обговорити ці імпульси і те, як знову вийти на шлях політичного врегулювання.

Нагадаємо, раніше в неділю глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що тема зустрічі в Берліні - припинення потоку зброї з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram