ГоловнаСвіт

Росія збільшує військову силу в окупованому Криму, - ЗМІ

На півострові з'являються нові з'єднання та військові частини

Росія збільшує військову силу в окупованому Криму, - ЗМІ
архив
Фото: EPA/UPG

В анексованому Криму створено Центр матеріально-технічного забезпечення Чорноморського флоту.

Про це повідомив заступник міністра оборони Росії генерал армії Дмитро Булгаков, передає "Крым.Реалии".

За його словами, цей центр укомплектовано підготовленими фахівцями і він може задовольнити всі потреби угруповання російських військ у Криму. "Центр покликаний своєчасно і в повному обсязі забезпечувати сили флоту, авіації, берегових військ та інших з'єднань і військових частин всім необхідним при вирішенні покладених на них завдань", - цитує Булгакова "рупор" самопроголошеного уряду Криму сайт "Крыминформ".

Заступник міністра оборони Росії повідомив, що в Криму з'являються нові з'єднання та військові частини, надходять нові зразки озброєння, найближчими роками надійдуть бойові кораблі різних класів і судна забезпечення, а також будуються нові військові містечка та об'єкти навчальної бази.

"Уся ця структура вимагає якісного і повноцінного забезпечення. Для цього й призначений центр МТО Чорноморського флоту", - пояснив Булгаков.

У зону відповідальності цього центру, уточнив заступник міністра, увійшли "всі з'єднання і військові частини, дислоковані на півострові". Йдеться про райони базування, технічні бази озброєння Чорноморського флоту, про аеродроми та інші військові частини, що не входять до складу флоту.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram