ГоловнаСвіт

У московському метро сталася аварія, 21 особа загинула (оновлено)

Внаслідок сходження поїзда з рейок постраждало понад 160 людей

На Арбатсько-Покровській гілці московському метро сталася аварія з великою кількістю потерпілих і загиблих.

Кількість загиблих внаслідок аварії сягнула 21 особи, повідомила керівник МОЗ Росії Вероніка Скворцова, передає "Интерфакс".

За словами міністра, 19 людей загинули в метро. Дванадцятьох було витягнуто з вагонів і семеро людей загинули вже у вестибюлі станції метро, куди їх винесли.

"І дві людини - жінка і чоловік - померли в 71-й лікарні через травми, не сумісні з життям - з дуже великою крововтратою, з розривом внутрішніх органів", - сказала Скворцова.

Кількість госпіталізованих після НП в метро становить 136 осіб, з них у реанімації перебуває 42 пацієнти. Всього постраждали понад 160 пасажирів.

Уранці 15 липня три вагони пасажирського поїзда зійшли з рейок за 200 метрів від станції "Слов'янський бульвар". За однією з версій, аварія сталася через механічне пошкодження в кріпленні колісної візки з корпусом вагона: в результаті відриву візки-вагони зійшли з рейок і кілька разів зіткнулися з тюбінгом. За іншою - НП сталася в результаті різкого гальмування поїзда, до якого привело зниження напруги в перегоні і помилкове спрацьовування сигналізації в метро. Ще однією можливою причиною аварії міг стати збій стрілки - вона не встигла вчасно встати в потрібне положення, тим часом як на контактній рейці стався стрибок напруги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram