ГоловнаСвіт

У РФ шахраї продавали посаду заступника мера Москви за €3 млн

Фігурантам справи може загрожувати до десяти років позбавлення волі

У РФ шахраї продавали посаду заступника мера Москви за €3 млн
архив

Оперативники відділу економічної безпеки і протидії корупції (ОЕБіПК) МВС у Південно-Західному адміністративному окрузі міста Москви затримали шахраїв, які намагалися продати посаду заступника мера столиці з питань містобудівної політики і будівництва.

Про це 7 липня повідомляє газета "Известия".

За даними видання, шахраї обіцяли влаштувати будь-кого на цю посаду за €3 млн. Шахраї запевняли потенційних здобувачів, що за два-три тижні вирішать питання про звільнення Марата Хуснулліна, який нині займає посаду заступника мера.

2 липня оперативник передав підозрюваним €500 тис. Після цього співробітники ОЕБіПК увірвалися в приміщення і затримали зловмисників.

"Зараз слідчою частиною УВС у ПЗАО порушено кримінальну справу за ч.3 ст.30 та ч.4 ст.159 КК РФ за спробу шахрайства в особливо великому розмірі у складі групи", - сказало джерело "Известий". Фігурантам справи може загрожувати до десяти років позбавлення волі.

За словами голови Національного антикорупційного комітету РФ Кирила Кабанова, стає все складніше купити посаду такого рівня. "Люди хочуть знайти тепле місце або використовувати посаду для того, щоб здійснювати власні бізнес-процеси. Попит великий, і шахраї

користуються цим. При цьому у федеральних органах зараз купити посаду за гроші вже практично неможливо. Ця практика ще існує десь у регіонах і на рівні муніципалітетів, та й там уже поступово відходить у минуле", - повідомив він.

Нещодавно завершився судовий процес, пов'язаний з продажем посад. Депутата Держдуми Костянтина Ширшова засудили до п'яти років колонії загального режиму за спробу шахрайства в розмірі €7,5 млн. Ширшов пропонував жителю Підмосков'я за цю суму включити його кандидатуру на виборах до Держдуми у федеральний список КПРФ з подальшим гарантованим обранням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram