ГоловнаСвіт

У РФ пояснили збільшення числа військ біля кордону з Україною тим, що "почастішали порушення"

У Москві говорять про якісь порушення кордону українською військовою технікою

У РФ пояснили збільшення числа військ біля кордону з Україною тим, що "почастішали порушення"
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

У Москві висловили здивування заявами про концентрацію російських військ на кордоні з Україною, пояснивши, що ці заходи покликані посилити охорону держкордону.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова, рішення про посилення охорони кордону ухвалили кілька тижнів тому, оскільки почастішали випадки порушень, і його підтримали європейські лідери.

"Ми здивовані такими заявами про нібито концентрацію російських військ на кордоні з Україною. Тут йдеться не про якусь концентрацію військ, а про заходи посилення охорони кордонів Російської Федерації, причому заходи, яких вживають за прямою вказівкою президента РФ Володимира Путіна", - сказав Пєсков.

"Вона (вказівка - ред.) надійшла кілька тижнів тому, про що раніше повідомляли, що, до речі, тоді отримало позитивний відгук з боку європейських лідерів", - додав прес-секретар.

За його словами, заходів на російсько-українському кордоні вживають "у зв'язку з тим, що значно почастішали випадки його порушень, зокрема й військовою технікою".

"Щодо кількості збройних сил, то її визначають потребами для забезпечення належного рівня безпеки кордону", - зазначив Пєсков.

Нагадаємо, раніше 20 червня в.о. міністра оборони Михайло Коваль повідомив, що терористи отримали з Росії 10 реактивних установок залпового вогню "Град". Раніше повідомляли, що бойовики використовують танки російського походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram