ГоловнаСвіт

Міноборони РФ затвердило новий знак армії

Російських військових можна буде впізнати за синьо-червоною зіркою

Міністерство оборони Росії затвердило новий знак армії, повідомляє 19 червня управління прес-служби та інформації відомства.

Офіційна презентація знака "Армія Росії" відбудеться 21 червня на підмосковному полігоні Алабіне.

У церемонії візьмуть участь військовослужбовці і бойова техніка. Також для гостей свята виступатимуть відомі російські артисти і молодіжні колективи. Крім того, бойові танки Т-72 "протанцюють" для глядачів вальс, а військовослужбовці ПДВ десантуються з прапорами "Армія Росії" і влаштують показові виступи з рукопашного бою. Наприкінці презентації пролетять штурмовики Су-25, а авіаційна група "Російські витязі" продемонструє фігури вищого пілотажу.

Знак "Армія Росії" розробили співробітники підвідомчого Міноборони Росії дизайн-бюро. "Він є класичним пентаклем, який перетинає впевнена горизонталь, що підкреслює стабільність, підтримку і гідність", - йдеться в повідомленні на сайті відомства. Також підкреслюється, що у формуванні образу майбутнього знака дизайнери взяли за основу п'ятикутну зірку, яка протягом трьох тисяч років сприймається як символ захисту та безпеки.

Новий знак можна було побачити на військовій техніці, що брала участь у військовому параді на Красній площі 9 травня 2014 року. Крім того, його активно використовують у сувенірній продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram