ГоловнаСвіт

Уряд Японії схвалив перезапуск АЕС

Відмова від ядерної енергетики вже обійшлася Японії більш ніж у $175 млрд

Уряд Японії схвалив перезапуск АЕС
архив

Уряд Японії схвалив документ, в якому міститься заклик повернутися до використання до ядерної енергії, повідомляє 18 червня агентство "Сіньхуа".

Мова йде про "Білу книгу у сфері енергетики", яка є звітом про використання різних джерел енергії 2013 року.

Згідно з представленими в ній даними, після того як робота всіх атомних станцій була зупинена після катастрофи на АЕС "Фукусіма-1" в 2011 році, частка викопного палива в енергетичному балансі Японії становила 88%.

У звіті зазначено, що за рік імпорт зрідженого природного газу зріс у два з половиною разу, а викиди вуглекислого газу - більш ніж учетверо. Таким чином, відмова від ядерної енергетики вже обійшлася Японії більш ніж у $175 млрд. У документі наголошується, що ця цифра продовжить зростати.

У зв'язку з цим автори доповіді, розробленої Агентством природних ресурсів та енергетики Японії при міністерстві економіки, торгівлі і промисловості, закликали повернутися до використання мирного атома.

2011 року Японія за кількістю АЕС займала третє місце в світі, проте після аварії на "Фукусімі-1" і масових протестів населення проти використання ядерної енергетики правляча Демократична партія Японії вирішила від неї відмовитися.

Однак наприкінці 2012 року демократи програли вибори Ліберально-демократичній партії, яка виступає за використання атомної енергії. Нинішній уряд вже заявив, що не має наміру відмовлятися від мирного атома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram