ГоловнаСвіт

У Думі пропонують заборонити продавати сигарети жінкам

Депутат від КПРФ вважає, що таким чином можна збільшити демографію

У Думі пропонують заборонити продавати сигарети жінкам

Депутат від КПРФ Іван Нікітчук вніс до Державної думи закон, який забороняє продаж сигарет усім жінкам у віці до 40 років, а також жінкам у будь-якому віці – в присутності їхніх дітей. Текст документа опубліковано на сайті Держдуми, повідомляє Slon.ru.

"Продаж жінкам у віці до 40 років, а також жінкам, незалежно від їхнього віку у присутності їхніх малолітніх неповнолітніх дітей тютюнової продукції або тютюнових виробів - тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від 3 тисяч до 5 тисяч рублів; на посадових осіб - від 30 тисяч до 50 тисяч рублів; на юридичних осіб - від 100 тисяч до 150 тисяч рублів", - сказано в законопроекті.

Також закон забороняє жінкам до сорока років курити.

"Не допускається споживання тютюну жінками у віці до 40 років, а також жінками в присутності її малолітніх дітей", - свідчить один з пунктів.

Штрафи або інші види покарання за порушення цього пункту в законі не передбачено.

Автор вважає, що таким чином можна позитивно повпливати на демографічну ситуацію в країні і генофонд.

"Наукові дослідження в галузі медицини довели величезну шкоду куріння для жіночого організму. У першу чергу, жіноче куріння б'є по репродуктивній системі організму, що завдає непоправної шкоди для генетичного фонду нації", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram