ГоловнаСвіт

Грецький парламент позбавив двох депутатів недоторканності

Ультраправій "Золотій зорі" заборонять брати участь у грецьких і європейських виборах

Грецький парламент позбавив двох депутатів недоторканності
Парламент Греции
Фото: www.nytimes.com

Парламент Греції у середу, 7 травня, проголосував за позбавлення недоторканності двох депутатів ультраправої партії "Золота зоря" , повідомляє euronews.

Законодавців Йоргоса Герменіса та Статіса Букураса підозрюють у причетності до створення злочинної організації та участі в її діяльності. Самі парламентарі, однак, стверджують, що їх обмовили.

"Вас, депутатів, увесь грецький народ запам'ятає. Люди повернуть мене сюди після майбутніх виборів, а от вас викинуть на смітник!" - заявив Герменіс, виступаючи в парламенті.

Букурас же заявив: "Я не фашист, я не нацист. Я грецький патріот, і я люблю свою країну. Я з усіх сил борюся за цю землю. Я хочу кращого майбутнього для моїх дітей і для всіх дітей Греції. У чому ж моя провина?"

Після голосування Герменіса та Букураса перевели чекати на суд до грецької в'язниці, яку охороняють найкраще.

Очікується, що найближчим часом Верховний суд Греції винесе вердикт, який заборонить "Золотій зорі" брати участь у місцевих і європейських виборах. При цьому популярність крайніх правих у Греції доволі висока. Останні опитування свідчать, що їх підтримують від 6 до 10% виборців.

Нагадаємо, на початку квітня ультраправа "Золота зоря" звинуватила владу Греції в політичному переслідуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram