ГоловнаСвіт

У Греції проходить загальнонаціональний страйк проти заходів жорсткої економії

Грецькі профспілки хочуть привернути увагу Меркель до проблем країни

У Греції проходить загальнонаціональний страйк проти заходів жорсткої економії
архив
Фото: news.rambler.ru

Грецькі профспілки в середу, 9 квітня, організували загальнонаціональний страйк на знак протесту проти політики жорсткої економіки, яку, на їхню думку, нав'язують країні її іноземні кредитори. Про це повідомляє Рейтер.

У середу по всій Греції закриті школи й аптеки, кораблі залишаються пришвартованими в портах, лікарні приймають тільки в разі виняткової потреби, а транспорт в Афінах стоїть через те, що на вулиці вийшли члени двох найбільших профспілок країни - GSEE і ADEDY. У рамках страйку протестувальники повинні пройти маршем до будівлі грецького парламенту.

"Це наша відповідь на тупикову політику, що посилила тиск на робітників і зробила грецький народ нещасним, - сказано в заяві GSEE. - Ми протестуємо і боремося за те, щоб покласти кінець режиму жорсткої економії".

Представники профспілок також заявили, що нинішній страйк також повинен привернути увагу канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка наступної п'ятниці проведе в Афінах зустріч із грецьким прем'єр-міністром Антонісом Самарасом. Німеччина була однією з країн, які наполягали на скороченні держвидатків і підвищенні податків в обмін на міжнародні кредити.

GSEE і ADEDY організували десятки страйків з моменту запровадження жорстких заходів економії в Греції 2010 року. У профспілках стверджують, що заходи, передбачені ЄС і МВФ, лише збільшили число бідних і погіршили рецесію в країні. Проте останнім часом число учасників таких страйків неухильно знижується, оскільки багато греків сумніваються в їх ефективності, зазначає Рейтер.

Після початку фінансової кризи в країні греки втратили близько третини свого доходу, а рівень безробіття різко зріс. Зараз кожен четвертий житель Греції є безробітним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram