ГоловнаСвіт

Рада Федерації схвалила закон про блогерів

Створенням реєстру блогерів займеться Роскомнагляд

Рада Федерації схвалила закон про блогерів
Совет Федерации России
Фото: council.gov.ru

Рада Федерації схвалила у вівторок, 29 квітня, закон, який обмежує права блогерів, інтернет-сторінки яких щодня відвідує понад 3000 користувачів, повідомляє РИА Новости.

Документ, розроблений групою депутатів від усіх фракцій, входить в так званий антитерористичний пакет, внесений після вибухів у Волгограді наприкінці 2013 року.

Відповідно до закону, "блогер" - власник сайту з відвідуваністю понад 3000 користувачів на добу. Передбачається також створення реєстру блогерів, який вестиме Роскомнагляд.

Нагадаємо, 22 квітня Держдума ухвалила закон, який пред'являє спеціальні вимоги до популярних блогерів. Він, зокрема, зобов'язує їх забезпечити відсутність протиправного контенту в блогах, а також публікувати в блозі свої прізвище, ініціали та адресу електронної пошти.

За порушення цих вимог передбачено штраф у розмірі до 30 тисяч рублів для фізичних осіб і до 300 тисяч рублів - для юридичних. При повторному порушенні штраф становитиме вже до 50 тисяч рублів для фізосіб і до 500 тисяч - для юросіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram