ГоловнаСвіт

The Times: США пригрозили заморозити $40 млрд Путіна через Україну

У російського президента інформацію про рахунки назвали качкою

The Times: США пригрозили заморозити $40 млрд Путіна через Україну
Фото: EPA/UPG

У разі вторгнення Росії в Східну Україну США готові ввести персональні санкції проти президента РФ Володимира Путіна, зокрема домогтися замороження його рахунків у Швейцарії на 40 мільярдів доларів.

Про це пише Deutsche Welle із посиланням на британську газету The Times.

Як повідомляє видання, держсекретар США Джон Керрі 17 квітня в рамках міжнародної зустрічі в Женеві про врегулювання політичної кризи в Україні заявив про персональні санкції щодо господаря Кремля, якщо Росія введе війська на українську територію. При цьому, вказує газета, йдеться про замороження 40 мільярдів доларів російського лідера, які, ймовірно, лежать на рахунках у швейцарських банках.

The Times, посилаючись на західні розвідслужби, пише, що особисті статки Путіна накопичені, ймовірно, "завдяки солідним часткам акцій у російських енергетичних компаніях". При цьому наголошують, що активи президента Росії розміщені за кордоном не від його імені, а отже, простежити їхній зв'язок зі справжнім власником, "безперечно, буде непросто".

Якщо ім'я російського президента внесуть у список осіб і компаній, щодо яких застосовують санкції, то за перевірку рахунків Путіна візьметься відділ антитерористичної і фінансової розвідки мінфіну США, який раніше заморожував іноземні активи "Аль-Каїди". Ця структура може застосовувати санкції лише щодо коштів, розміщених у фінансових інститутах США. Однак під час переведення активів у доларах трансфер повинен пройти через американські банки. Це дає право мінфіну США заблокувати кошти, навіть якщо іноземний банк відмовляється від співпраці.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков уже відреагував на інформацію газети The Times. В інтерв'ю радіо "Эхо Москвы" він сказав: "Це, судячи з усього, якась качка газетна. Така, з розряду абсурду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram