ГоловнаСвіт

Берлусконі задоволений вироком до року громадських робіт

За словами екс-прем'єра, він завжди хотів допомагати людям

Берлусконі задоволений вироком до року громадських робіт
Берлускони
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єр-мністр Італії Сільвіо Берлусконі увечері 17 квітня заявив, що задоволений рішенням суду, що засудив його до громадських робіт в будинку престарілих, визнавши його винним у несплаті податків. Про це повідомляє Associated Press.

"Суд Мілана запросив мене присвятити частину свого часу допомозі людям, які її потребують. І я повинен сказати, що це мені навіть сподобалося, так як протягом усього життя я завжди діяв заради допомоги тим, хто відчуває у ній потребу", - цитує слова Берлусконі euronews.

Політик присвячуватиме догляду за нужденними щонайменше чотири години на тиждень протягом року. Працювати колишній прем'єр буде в організації Sacred Family Foundation у місті Чезано-Босконе, що неродалік Мілана, уточнює Рейтер.

Крім того, у екс-прем'єра вилучили паспорт і йому заборонено залишати місце проживання, крім випадків, коли мова стосується ділових поїздок до столиці в певні дні.

77-річний Сільвіо Берлусконі був засуджений до чотирьох років тюремного ув'язнення у справі про махінації з податками в компанії Mediaset. У серпні 2013 вирок підтвердив Касаційний суд Італії. При цьому політик потрапив під амністію, у зв'язку з чим покарання було пом'якшено до року позбавлення волі. Через віку у вересні 2013 року екс-прем'єру замінили тюремне ув'язнення громадськими роботами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram