ГоловнаСвіт

Під час сходження лавини на Евересті загинули 12 альпіністів

На місці сходження лавини працюють рятувальники й інші альпіністи

Під час сходження лавини на Евересті загинули 12 альпіністів
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 12 альпіністів загинули після сходження лавини на Евересті, повідомляє 18 квітня агентство Рейтер.

Лавина, найпотужніша за останні вісім років, накрила найпопулярніший маршрут до піку гори. За словами представника міністерства туризму Непалу Дипендра Подела, крім загиблих, три непальські гіди-альпіністи отримали поранення і ще п'ять осіб вважаються зниклими безвісти.

Інший представник мінтуризму Непалу Мадхусудана Бурлакоті заявив, що рано-вранці в п'ятницю потужні потоки снігу накрили другий перевалочний табір, у якому перебувало близько 50 осіб.

Зараз на місці сходження лавини працюють рятувальники й інші альпіністи. Крім того, на пошуки постраждалих скеровано вертоліт із Катманду.

Цього сезону туристичне відомство Непалу видало дозволи на сходження на гору 334 іноземним альпіністам. У міністерстві заявляють, що найближчим часом заплановано скоротити плату за дозвіл на сходження.

Еверест - найвища вершина світу (8848 метрів). Її підкорили більш ніж 4000 осіб. При цьому не повернулися з Евересту, за різними даними, від 120 до 250 осіб. Найсмертоноснішим роком був 1996-й, коли загинули 15 людей.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram