ГоловнаСвіт

Іран пішов на поступки МАГАТЕ

Тегеран готовий розвіяти підозри Заходу щодо своєї ядерної програми

Іран пішов на поступки МАГАТЕ
МАГАТЭ
Фото: www.iaea.org

Іран готовий обговорити з представниками Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) підозри світової спільноти з приводу того, що в рамках своєї ядерної програми він працював над створенням атомної зброї.

Як повідомляє Еuronews, із такою заявою 9 лютого виступили представники МАГАТЕ за підсумками переговорів з делегацією Тегерана.

У МАГАТЕ таку заяву іранської сторони вважають кроком уперед. Водночас у Тегерані дали зрозуміти, що це межа поступок Заходові, на які Іран готовий піти в обговоренні його військових справ.

"Усе, що стосується питань оборони Ісламської республіки Іран, не може бути предметом переговорів. Ми не дозволимо нікому вносити в порядок денний будь-які інші питання, крім атомної програми. Тим паче - ті, що стосуються наших оборонних справ", - заявив Аббас Аракчі, заступник міністра закордонних справ Ірану.

За підсумками переговорів, що пройшли минулими вихідними, Іран і МАГАТЕ оголосили, що дійшли згоди стосовно семи практичних кроків, які слід реалізувати до 15 травня. Ці домовленості можуть стати позитивним сигналом напередодні політичних переговорів з приводу іранської ядерної проблеми. Черговий раунд цих переговорів повинен початися в Женеві 18 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram