ГоловнаСвіт

Росіяни вважають Євромайдан акцією західних спецслужб

Більшість росіян непокоять події в Україні

Росіяни вважають Євромайдан акцією західних спецслужб
Фото: EPA/UPG

Майже половина росіян упевнені, що  акції протесту в Україні, які тривають із 21 листопада минулого року, спровоковані західними спецслужбами.

Про це свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), оприлюднені в понеділок, повідомляє РИА Новости.

"Майже половина наших громадян (45%) вважає, що акції протесту в Україні спровоковані західними спецслужбами. У цьому впевнені насамперед респонденти віком поза 60 років (49%), прихильники КПРФ (56%) і "Справедливої Росії" (54%)", - наголошено в повідомленні ВЦВГД. Іще 33% вважають, що відбувається боротьба за владу різних кланів, перерозподіл сфер впливу.

Події в Україні хвилюють більшість росіян, випливає з результатів опитування. "Події в Україні непокоять більшість росіян (73%), при цьому 26% постійно стежать за політичною ситуацією, а 47% періодично дізнаються про останні новини", - з'ясували соціологи. Згідно з опитуванням, за станом справ спостерігають передусім представники старшого покоління (78-80%), прихильники непарламентських партій (92%), мешканці Москви та Санкт-Петербурга (84%).

Ініціативне всеросійське опитування ВЦВГД проведено на початку лютого. Опитано 1600 осіб у 130 населених пунктах у 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram