ГоловнаСвіт

Російський мільярдер Прохоров пішов з бізнесу

Статок Михайла Прохорова оцінюють в 13,2 мільярда доларів.

Російський мільярдер Прохоров пішов з бізнесу

Російський мільярдер Михайло Прохоров вирішив присвятити себе виключно політичній діяльності.

Про це він оголосив у суботу на з'їзді заснованої ним партії "Громадянська платформа".

Одночасно з цим мільярдер повідомив, що став членом цієї партії, хоча раніше декларував протилежний намір, і не виключив, що очолить її.

Прохоров повідомив, що після його відходу в політику всіма бізнес-активами керуватимуть партнери групи "Онексім". Мільярдер вже підписав необхідну трастову угоду.

У рейтингу найбагатших бізнесменів-2012 за версією російського Forbes Прохоров посідає сьоме місце з 13,2 мільярда доларів. Основні активи Прохорова зосереджені в створеній 2007 року групі "Онексім", президентом якої він є.

Політична кар'єра Прохорова почалася з партії "Праве діло", яку він деякий час очолював 2011 року і залишив після розколу в організації. У березні 2012 року бізнесмен балотувався на пост президента Росії і отримав 7,98% голосів. Партія "Громадянська платформа" була зареєстрована в липні 2012 року. Прохоров зазначав, що партія матиме нетрадиційний мережевий характер, а входитимуть у неї всього 500 осіб - мінімально допустима для реєстрації партії кількість членів. Пізніше було вирішено не обмежувати її чисельність, а структуру керівництва зробити більш традиційною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram