ГоловнаСвіт

Apple представила новий iPad mini

Продажі пристрою розпочнуться у США 3 листопада.

Apple представила новий iPad mini
Фото: http://applemini.ru/

Компанія Apple представила новий компактний планшет iPad mini, який оснащений екраном із діагоналлю 7,9 дюйма, що майже на два дюйми менше, ніж у інших планшетів компанії.

Про це оголосив старший віце-президент Apple з маркетингу Філіп Шиллер, повідомляє РІА "Новости".

Розподільча здатність дисплея iPad mini становить 1024 на 768 пікселів - стільки само, скільки у двох перших поколінь повнорозмірних iPad. Однак за рахунок меншої площі екрана щільність розміщення пікселів нової моделі більша.

Планшет буде завтовшки 7,2 мм і матиме вагу близько 308 грамів. Це відчутно менше, ніж у повнорозмірної моделі iPad третього покоління, яка важить 652 грами (без стільникового модуля) за товщини 9,4 мм.

Пристрій побудовано на базі двоядерного процесора Apple A5 - цей чип використовують у продуктах Apple вже близько півтора року. Зараз компанія має продуктивніше рішення A6, яке встановлено в смартфоні iPhone 5, продажі якого почалися близько місяця тому. Вибір на користь менш потужного процесора повинен дозволити компанії заощадити на виробництві та продавати iPad mini за доступнішою ціною.

Деякі моделі планшета отримають підтримку високошвидкісних LTE-мереж. За словами Шиллера, iPad mini зможе працювати автономно до 10 годин.

У планшеті використовується роз'єм нового типу Lightning, який вже застосовується в iPhone 5 і нових плеєрах iPod. Цей порт, призначений для підзарядки і під'єднання до комп'ютера, менший від чинного донедавна Dock-конектора.

Користувачі зможуть вибрати пристрій із корпусом білого або чорного кольору.

Також, як повідомляють, новий компактний планшет iPad mini надійде в продаж у США та низці інших країн 2 листопада за ціною від 329 доларів за модель із 16 Гбайт пам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram