ГоловнаСвіт

Lenovo вибилася в лідери на ринку ПК

Раніше компанія оголосила про дату свого виходу на ринок планшетів.

Lenovo вибилася в лідери на ринку ПК

Китайська Lenovo Group Ltd у третьому кварталі 2012 року посіла перше місце за обсягом постачань на світовому ринку персональних комп'ютерів, змістивши з нього Hewlett-Packard Co.

Про це йдеться в доповіді аналітичної компанії Gartner.

Однак конкурент Gartner - фірма IDC - вважає, що HP усе ще зберігає лідерство, хоча відрив від Lenovo становить менш ніж 0,5%.

Так чи інакше, дані обох аналітичних компаній свідчать про те, що американський гігант втрачає ринок на користь Lenovo, тайванської Acer й інших азіатських виробників, незважаючи на спроби виконавчого директора Мег Вітмен реформувати 73-річну компанію.

Зазначають, що обсяг світових постачань персональних комп'ютерів знизився в третьому кварталі більш ніж на 8%. Фахівці пояснюють це уповільненням світової економіки, зрослою популярністю мобільних пристроїв і небажанням ритейлерів поповнювати складські запаси до виходу операційної системи Windows 8.

Як зазначає Reuters, зліт Lenovo демонструє успіхи китайських гравців на світовій арені протягом останніх років, досягнуті завдяки агресивному ціноутворенню, придбанню активів за кордоном і швидкому зростанню свого домашнього ринку.

Раніше Lenovo оголосила про дату свого виходу на ринок планшетів, коли компанія представить пристрій на базі Windows 8.

Нагадаємо, в першому кварталі фінансового року прибуток Lenovo зріс на 30% - до $141,4 млн, що перевищило очікування експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram