ГоловнаСвіт

Казахстанська армія виросте на 10 сантиметрів

Осіння призовна кампанія стартує в жовтні.

Казахстанська армія виросте на 10 сантиметрів

До лав збройних сил Казахстану не призиватимуть юнаків зі зростом до 165 сантиметрів. Про це повідомив перший заступник міністра оборони Сакен Жасузаков.

"У зв'язку з наявністю достатньої кількості призовників формується новий вигляд військовослужбовців збройних сил Казахстану, в якому вимоги до зросту збільшено від 155 сантиметрів до 165 сантиметрів для сухопутних військ і від 165 сантиметрів до 170 сантиметрів для аеромобільних військ", - зазначив він. Окрім того, якщо раніше на службу брали з незначними обмеженнями за станом здоров'я, то тепер призовник повинен бути абсолютно здоровим.

Жасузаков уточнив, що зараз у Казахстані на службу потрапляють у середньому від трьох до семи відсотків громадян, які підлягають призову. Це пов'язано з тим, що на солдатів-строковиків припадає не більш ніж 35% від загальної кількості солдатських і сержантських посад.

"Сьогодні ми маємо можливість відбору призовників. Кращі з кращих - і фізично, і психологічно підготовлені, з освітою та відповідними спеціальностями - молоді люди поповнюють лави казахстанської армії - це стислий портрет призовника", - зазначив заступник міністра.

Осіння призовна кампанія стартує в Казахстані 1 жовтня. Під час неї на службу заплановано відправити близько 14 тисяч молодих людей віком від 18 до 27 років. Про рішення міноборони Казахстану збільшити мінімальний зріст для новобранців до 165 сантиметрів повідомляли ще у квітні цього року. Однак чи було чинним це обмеження під час весняного призову, не уточнювали.

Вимоги до казахстанських призовників щорічно зростають. Раніше у війська рекомендували відправляти тільки громадян із середньо-спеціальною та вищою освітою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram