ГоловнаСвіт

Китайці влаштували антияпонські погроми

Сьогоднішні виступи стали наймасовішими після 1972 року.

Китайці влаштували антияпонські погроми
Фото: hkreporter.com

Учасники масових антияпонських демонстрацій, які тривають сьогодні в різних містах Китаю, "підпалюють японські підприємства і громлять магазини".

Про факти такого вандалізму в місті Циндао повідомило японське інформаційне агентство Кіодо.

Мітингувальники виступають проти "націоналізації" Японією островів Сенкаку, які в Китаї називають Дяоюйдао і вважають своєю територією.

Також, за даними агентства, нинішні демонстрації в КНР "стали наймасовішими з моменту нормалізації дипломатичних відносин між Японією і Китаєм 1972 року і зібрали понад 60 тис людей в 28 містах по всій країні".

Відзначимо, потужні антияпонські демонстрації тривають на території КНР вже п'ятий день поспіль після того, як уряд Японії оголосив про успішну "націоналізацію" островів Сенкаку. Більше за 6 тис мітингувальників зібралося сьогодні перед будівлею японського посольства в Пекіні, де відбулися сутички між демонстрантами і силами правопорядку, що охороняють будівлю дипломатичного представництва.

Загострення відносин між двома країнами на ґрунті територіального конфлікту продовжує набирати обертів. Обидві сторони посідають вкрай жорстку позицію щодо островів Сенкаку (Дяоюйдао).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram