ГоловнаСвіт

Російська опозиція розійшлася по домівках

У "Марші мільйонів" взяли участь до 150 тис. осіб.

На проспекті Сахарова в Москві завершився мітинг опозиції, що відбувся у рамках Маршу мільйонів, і почався концерт. Акція минула без пригод.

Після закінчення мітингу один з ведучих прочитав резолюцію, основний зміст якої було виражено в шести вимогах до влади. Зокрема опозиціонер Борис Нємцов вимагає звільнити політв'язнів, провести нові вибори, а також обмежити владу президента і посилити роль парламенту. Ще три пункти вимог, за словами опозиціонера, стосуються соціально-економічних свобод.

Нємцов зажадав заморозити тарифи ЖКГ, гарантувати право на страйки і вільну діяльність профспілок, а також різке збільшення витрат на освіту та охорону здоров'я.

Оголошуючи про початок концерту, Сергій Удальцов закликав протестувальників провести наступний Марш мільйонів 20 жовтня, приурочивши його до виборів в Координаційну раду опозиції.

Нагадаємо, сьогодні по всій Росії відбулися акції протесту проти дії влади. Пікети відбулися на Далекому Сході, Санкт-Петербурзі та Москві.

Участь у сьогоднішньому мітингу, за різними даними, брали від 14 до 150 тисяч осіб.

Зазначимо, що попереднього разу "Марш мільйонів" відбувся у червні цього року. Тоді акція протесту супроводжувалася масовими арештами опозиціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram