ГоловнаСвіт

У Німеччині тривають мітинги на захист обрізання

Учасники акції тримали плакати з написами "Крайня плоть? Ні, дякую".

У Німеччині тривають мітинги на захист обрізання
Участник митинга против запрета на обрезание
Фото: vlasti.net

Близько трьохсот осіб взяли участь у мітингу, який у неділю, 9 вересня, провели в Берліні євреї і мусульмани. Вони протестували проти судової заборони на обрізання і вимагали поваги до їх релігійних обрядів.

Учасники мітингу тримали плакати з написами "Крайня плоть? Ні, дякую" і іншими. Деякі загорталися в ізраїльські прапори.

Хоча заборона на проведення обрізань поширюється тільки на Кельн, де було ухвалено прецедентне рішення суду, лікарі по всій країні почали відмовлятися від проведення таких операцій, побоюючись судових позовів.

Кельнський суд прирівняв обрізання до кримінального злочину в червні 2012 року. В суд подала місцева прокуратура після того, як у чотирирічного мусульманського хлопчика після операції сталися ускладнення.

Рішення суду викликало обурення німецьких іудеїв і мусульман. У результаті в Берліні були встановлені правила, за якими повинно проводитися обрізання. Згідно з цими правилами, батьки або опікуни дитини зобов'язані надати письмову згоду на операцію, пред'явити довідку з общини, щоб довести свою релігійність, а також ознайомитися з можливими ризиками для здоров'я хлопчика.

Зараз федеральний уряд Німеччини працює над законопроектом, який встановив би правила релігійного обрізання для всієї країни.

У Німеччині зараз проживає близько 120 тисяч іудеїв і близько чотирьох мільйонів мусульман.

Згідно з іудейським обрядам, обрізання робиться на восьмий день після народження хлопчика. У випадку з мусульманами вік може варіюватися: він залежить від країни і гілки ісламу, до якої належить сім'я дитини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram