ГоловнаСвіт

Сирія: повстанці збили два винищувачі урядових військ

Бойовики опозиції готові збивати цивільні літаки в районі Алеппо і Дамаска.

Сирія: повстанці збили два винищувачі урядових військ
Фото: youtube.com

Сирійські повстанці заявили, що 4 вересня збили два винищувачі ВПС Сирії в провінції Ідліб, повідомляє "Аль-Арабія".

У відео, викладеному на сервісі Youtube, повстанці показали тіло одного з пілотів та уламки МіГів.

Кадры с обломками сбитых истребителей

Крім того, згідно з інформацаєю опозиційного видання Sham Netowrk, бойовики опозиції захопили військовий аеродром в місті Абу-Кемаль в провінції Дейр-ез-Зор.

Урядові війська мають істотну перевагу в повітрі, тому останнім часом повстанці стали нападати на урядову авіацію і військові об'єкти, пов'язані з ВПС Сирії.

Нагадаємо, в червні в Йорданію на МіГ-21 втік сирійський пілот, який відмовився бомбити сирійські міста. Крім того, 13 серпня повстанці збили МіГ-23 ВПС Сирії на сході країни, а 27 серпня над Дамаском було підбито вертоліт, що впав на сході столиці. Крім того, 29 серпня, під час нападу на військовий аеродром в провінції Ідліб, повстанці знищили 10 армійських вертольотів.

Повстанці також заявили, що почнуть збивати цивільні літаки в районі Алеппо і Дамаска, оскільки вони використовуються для перевезення зброї.

Нагадаємо, антиурядове повстання триває з березня 2011 року. За даними правозахисників, жертвами конфлікту між повстанцями і урядовими військами стали більше ніж 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram