ГоловнаСвіт

Росія не виводитиме військових фахівців із Сирії

План евакуації було розроблено на випадок критичного загострення сирійського конфлікту.

Росія не  виводитиме військових фахівців із Сирії
Фото: EPA/UPG

Російський Генштаб заявив, що пункт матеріально-технічного забезпечення (ПМТЗ), розташований у сирійському порту Тартус, функціонує у звичайному режимі, тому в евакуації його персоналу та обладнання в даний час немає необхідності.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерело в Генштабі.

"У планах далекого походу загону кораблів ВМФ Росії було передбачено можливість евакуації російських фахівців із Сирії. Із цією метою великі десантні кораблі (ВДК) зі складу об'єднаного загону кораблів ВМФ на початку серпня дійсно заходили в Тартус, де здійснили заправку та поповнення запасів. Однак при цьому вони не брали на борт ані обладнання, ні людей", - сказало джерело агентства.

Співрозмовник агентства також уточнив, що план евакуації було розроблено на випадок критичного загострення ситуації в Сирії. Таким чином, людей, зброю, документацію і найбільш цінне обладнання передбачали доставити в Новоросійськ.

"Усе інше група спецназу повинна була знищити методом підриву або спалювання", - зауважило джерело.

Нагадаємо, антиурядове повстання в Сирії почалося в березні 2011 року. За даними правозахисників, жертвами конфлікту між повстанцями й урядовими військами стали більш ніж 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram