ГоловнаСвіт

Курдські бойовики заявили про непричетність до теракту в Туреччині

У місті Газіантеп відкрито центр отримання міжнародної гуманітарної допомоги.

Курдські бойовики заявили про непричетність до теракту в Туреччині
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Курдські сепаратисти заявили у вівторок про свою непричетність до вибуху замінованого автомобіля в південно-східному місті Газіантеп неподалік від кордону Туреччини із Сирією, внаслідок якого загинули 9 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

"Наші бійці не мають жодного стосунку до цього вибуху", - процитував сайт Firat News заяву Робітничої партії Курдистану (РПК).

Утім, влада Туреччини вважає, що за терактом у Газіантепі криється саме РПК. Окрім того, Туреччина звинуватила сусідню Сирію в підтримці РПК, яка протягом 27 років вела кампанію проти турецької держави. За час проведення кампанії загинули близько 40 тисяч осіб, переважно курди.

На місці інциденту працюють експерти, а правоохоронні органи намагаються виявити слід виконавців. За даними слідства, закладений в автомобіль пристрій було обладнано радіозапальником. Близько 70 людей отримали поранення.

Газіантеп розташований приблизно за 50 км від сирійського кордону. У місті відкрито центр для отримання міжнародної гуманітарної допомоги, необхідної для того, щоб справлятися з напливом сирійських біженців, кількість яких уже перевищила 70 тисяч.

Сепаратисти з угруповання "Курдські яструби звільнення" - групи, пов'язаної з РПК, узяли на себе відповідальність за деякі попередні теракти в Туреччині поза звичайними зонами операцій бойовиків РПК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram